Skip to content

Om Humlespunk

Med sprakprylar kring fötterna är det säkrast att skutta genom livet. Om man bara lullar lite långsamt så halkar man nämligen efter. Ungefär så. Och eftersom jag är en skuttare snarare än en lullare, så passar fyrfotingarna oh jag ovanligt utmärkt ihop.

IMGP2346Humlehunden är den ena halvan i bloggnamnet och är större än hon ser ut och består av pudel, terrier och annat smått och gott. Det godaste av det goda. I humlestorlek ungefär, därav namnet.

Hon heter inte Humlehunden egentligen, även om det skulle vara synnerligen passande.

Humlehunden tycker om allt som sätter guldkant på tillvaron, och gillar trickträning, freestyle, att spåra och att mumsa hönspoop.

Något hon däremot inte tycker om är enerverande, prilliga pyrrar som envisas med att behandla henne som en ullig kampleksak, och därför bestämde hon sig för en tid sedan att flytta hemifrån till ett pyrrefritt hem. Och när Humlehunden bestämt sig är det inte så mycket man kan göra åt saken. Vi ses lite nu och då och hon berättar livligt om sitt nya lyxplejs som passar henne som hand i handske. Om jag förstår saken rätt så mår hon som en prinsessa, precis som hon förtjänar.

165401_10151443313054786_175337359_nSpunk är en Berger des Pyrénées á Face Rase, kolsvart med bus i blicken och spring i tassarna. Med en extra touch av clown-spunk, såklart. Annars hade det inte varit en Spunkpryl.

Spunk kläcktes i början av mars 2011 och är tuff som tåget och full av energi.

Med Spunkhunden fnittrar jag allt som oftast agility, hitom och ditom och hur som helst, och vi är ungefär lika nördigt tokiga i det båda två. Hon är dessutom en hejare på att gapskratta så fort vi tränar trick och freestyle eller något annat som innebär sprattlighet och sprak. För sprattlighet och sprak är Spunk världsbäst på.

1174865_10151613054239786_1216952213_nSenaste tillskottet i Villa HumleSpunk är Pôppet, som flyttat hit hela vägen från Frankrike. Hon är en Berger des Pyrénées á Poil Long, och det där med Poil Long tar hon på allvar. För hon är lurvigare än en lejonman, om man jämför med Spunk.

I övrigt är det inte mycket hon tar på allvar utan sprakar mest runt och fnittrar över livet och kampar med byxben och biter folk i fingrarna och är en alldeles speciellt fantastisk berger.

Och med speciellt fantastisk menar jag en alldeles speciellt fantastiskt fast helt vanlig berger. För bergers är speciellt fantastiska, så är det bara.

På HumleSpunk-bloggen hittar man vår alldeles vanliga vardag, oftast presenterad i en synnerligen realistisk kåseriform, blandat med en stor skvätt agilityfnitter och en och annan köttbulle. Och i texterna hittar man alltsom oftast mitt eget förvirrade jag, sprak i takkronorna av Spunkprylen och hela havet stormar med Pôppet.

Ungefär så.

Det är nog HumleSpunk-bloggen i ett nötskal. Det tycker vi alla tre, vi är rätt lika så.

Annonser
12 kommentarer leave one →
 1. Prizilla permalink
  29 maj, 2011 23:31

  …åh vad du dröjde länge, åh vad jag har väntat, längtat, tänkt på dig massor. Och blev så himla glad! Ska läsa alla inlägg, men ser att det är lite mer koncentrerat på vovvarna. Fantastiskt gullig liten valp. Den kommer ju att bli större än (jag har bild på henne iförd den stickade tröjan men jag minns inte hennes namn) . Och som du kanske såg har vi skaffat höns, tre underbara stora silkeshöns som jag har kärat ner mig i ordentlig. Har aldrig förstått förrän nu varför man har höns. Plötsligt är det som självklart. Nu ska jag hålla lite koll på dig och jag vet ett par vänner som längtat som jag, får jag tipsa dom? Du kanske vill välja själv…
  Kram så länge, på snart återhörande:))

 2. 30 maj, 2011 06:53

  Vad roligt att du kikade hit 🙂
  Och jo, det tog en stund men nu kliade det i fingrarna igen så nu började jag igen. Tyvärr fick jag inte tillbaka min gamla adress, annars hade det varit kul. Och blogspot bråkar med mig så jag blir tokig. Så jag bytte helt.
  Visst får du tipsa vännerna, bloggen är öppen 🙂
  Och det blir nog mest om hundar, tanken var att hålla koll på träning och valputveckling med bloggen egentligen, fast ett och annat fjäderinlägg kommer det säkert dyka upp ändå 😉
  Kram och roligt att ”se” dej igen 🙂

 3. 7 augusti, 2011 14:07

  Ser man på! Vem hittade jag inte här, minsann?! VA KUUL!! Förstår att du övergivit blogger och blogspot, för numera är det både segt och struligt :o/ Funderar sedan en tid på att själv byta kläder och wordpress har hela tiden legat bra till om jag slår till.

  • 7 augusti, 2011 16:27

   Japp, här är jag, vad kul att ”ses” igen! 🙂
   Och jo, jag höll på att döden döö av blogspotstrul. WordPress funkar kanon, rekommenderas 🙂

 4. 18 juli, 2012 12:34

  Hi,
  you have very nice Dogs – I love the expression of your Berger des Pyrénées à face rase.
  But what’s about the homepage vallee des voconces – it doesn’t work???

  Andrea

  • 18 juli, 2012 13:10

   Thanks!
   She is changing the VdV-homepage, hopefully it will soon be up and running again 🙂

 5. 7 oktober, 2012 19:13

  härlig blogg ni har, en kompis tipsa om er!

 6. Gun permalink
  14 januari, 2013 10:14

  Oj va Spunk hunder verkar vara härlig, är inne på en Berger des Pyrénées själv och blir mer och mer övertygad så ja läser om rasen. Men vad jag inte riktigt har på klart är vilken jag vill ha, varit inne på en face rase, men är din spunk från en parning mellan poil long. ??? Förklara för en som fattar nada, vilken vill jag ha, och hur vet jag om det kan bli olika i samma kull, eller?

  • 14 januari, 2013 13:13

   Vad kul att du är sugen på en berger! Passa på att ta igen dig nu, för sen lär du inte få en lugn stund 😉

   Spunk är en FR (face rase) född i en PL-kull (poil long). Det är ovanligt att det blir så, men det händer 🙂
   Skillnaden mellan en FR och en PL? Det mest uppenbara är pälsen, men det kan vara skillnad i kroppsbyggnad och temperament också.
   Jag skickar vidare dig till Sveriges bästa berger-hemsida, där hittar du nog allt du letar efter: http://www.gossarna.com/

 7. Maria Dahlin permalink
  27 januari, 2013 18:52

  Måste varit dig jag träffade på agilitytävlingen i Oskarshamn i augusti förra året. Du frågade varifrån min pyrre kom och jag trodde att du hade en unghund med dig. Hon är verkligen jättesöt. Finns ni på facebook?
  Mvh: Maria Dahlin & Isa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s