Skip to content

– Blubb blubb, sa Humlehunden.

18 oktober, 2013

Oj! sa jag och tittade upp i den gigantiska ek-kronan. Den var nästan tom på löv. Det måste blåst lite under natten tydligen.

– Blubb blubb, sa Humlehunden som nästan drunknade i alla eklöven på gräsmattan.

– Håll svansen högt så vi ser dej och inte springer över dej, hojtade Spunk och Pôppvalpen unisont till Humlehunden, under tiden de tjoade runt sitt allra roligaste bland löven. För ibland springer de nämligen över Humlehunden av misstag, och då blir hon så rasandes arg. Därför har de lärt sig att det är bäst att låta bli det.

Ni är lite som en lövblåsmaskin, fast tvärtom, sa jag till bergertöserna utan att de hörde mig.

Blubb blubb, sa Humlehunden igen, och blubbet omhuldades av ett tyst litet lövprassel när hon rörde sig runt som en ubåt i havet av eklöv.

Jag kan räfsa ihop lite löv, så det blir lättare för dig att ta dig fram? sa jag till Humlehunden.

Blubb, svarade hon tacksamt.

Så jag räfsade ihop lite löv här och lite löv där, så man kunde skymta gräsmattan igen. Men inte så mycket mer. Den stora superduper-räfsningen är ingen idé att göra innan eken släppt sina löv färdigt, och man vill ju inte räfsa löv i onödan.

Skönt, sa Humlehunden och spatserade runt väldigt oblubbigt och förnöjsamt på de lövfria zonerna.

Fast vad ska vi göra med den stora lövhögen nu då? sa jag och tittade på den oavsiktliga lövhögskullen och kliade mig lite fundersamt på örat.

Hôppa i den? sa Pôpp lite drömskt och längtansfullt.

Nä jag vet! Nåt ännu bättre! sa jag förpiffat med min skrovliga Kapten Haddock-röst, för den rösten tycker jag är så rolig att använda vid speciella tillfällen. Såsom det här tillfället, till exempel.

Nåt ännu bättre än att löv-hôppa? sa Pôppvalpen förpaffat och blinkade en extra gång med ögonen sådär sött som bara valpar kan.

Mhmm, sa jag mystiskt.

löv2Och så sprang jag nästan mitt snabbaste in i köket och hämtade en näve korvslantar, och så ut till lövhögen igen och sprinklade ut alla korvslantar hitom och ditom bland löven. Och sen räfsade jag upp lite mer löv också. Och blandade om’att.

Varsågoda! sa jag och pekade på lövhögen jätteglatt.

Dra mig baklänges vilka lövliga roligheter! sa Pôpp och gjorde bomben rätt in i lövhögen ihop med Spunk och Humlehunden och letade korvslantar väldigt jättemycket.

Eller hur? sa jag förtjust.

Blubb blubb, sa Humlehunden återigen från någonstans inne bland löven. Och jag tror det betydde att för hennes del kunde jag servera korvslantarna på en fin liten tallrik nästa gång.

löv1Men alla tre for som små sprak-strutsar och mumsade korvbitar i lövhögen sitt allra sprattligaste.

Och själv satte jag mig på trappen till lillstugan i den flyktiga höstsolen med min kaffekopp och ögonfröjdades av lövligheterna. Och drog ett njutligt andetag av doftande höst och löv och kaffe och höst igen, och vände upp ansiktet mot höstsolen och slöt ögonen för ett ögonblick och tänkte att livet är rätt så gott ändå.

Annonser
6 kommentarer leave one →
 1. 18 oktober, 2013 22:50

  Jag har noga kollat i varenda lövhög här hemma! Inte en endaste korvbit – skithusse!!! Kramis!

 2. 18 oktober, 2013 22:56

  Det var allt en riktigt rolig höstlek ni hittade på!

 3. Åsa Nilsonne permalink
  19 oktober, 2013 09:53

  🙂

 4. 21 oktober, 2013 19:56

  Hej! Haha åååh vilken underbart charmig blogg du har!!! Hittade hit av en slump, och ska nu sätta mig ner och läsa igenom allt ordentligt. Superfina vovvar också!!

 5. 26 oktober, 2013 11:58

  Vilken utmärkt lövig idé! Det där ska jag testa till Aysu någon gång, fast kanske på lite snällare ”underlag” till att börja med så att det inte blir jättesvårt för henne.

 6. 30 oktober, 2013 11:47

  Toppenlek så där alldeles gratis serverad! Undebar bild på de tre rumporna i sökartagen 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s