Skip to content

– Förstår inte vad tomten har med köttbullar att göra? sa Spunk.

4 juli, 2013

Är det sant att det växer köttbullar i träden här? sa Popping med ett förundrat visk, och spanade på den stora eken.

Jappelijapp, sa Spunk övertygande eftersom hon är van som tusan vid att leta köttbullar (eller korvbitar) både högt och lågt i den HumleSpunkliga trädgården. Och eftersom hon letar upp dem och äter opp dem och det dyker fram nya köttbullar lite nu och då, så borde det såklart vara så att det växer köttbullar i träden. Om man tänker lite logiskt á la Spunk.

Mäh, tror du på tomten, tandfen och tranan också? sa Humlehunden till Spunk med ett frågetecken på slutet fastän det kanske inte var en fråga egentligen.

Tänk logiskt så begriper du att tomten inte har något alls med köttbullar i träden att göra, däremot med klapparna på julafton, sa Spunk och knackade med tassen mot tinningen och såg sofistikerad ut.

Klara färdiga och leeeta! tjoade jag och viftade åt HumleSpunkarna och Popping att gå lite wild and crazy och leta mumsigheter i buskar och i trädbarken och bland bladen på de låga grenarna i äppelträdet.

Se, vah var det jag sa?! Det regnade i natt och nu har det vuxit köttbullar i träden igen, sa Spunk och sprang snabbt iväg för att leta läckerheter.

Tänk vilket trädgård, där det växer köttbullar i träden istället för tulpaner i rabatten, fnittrade Popping och sprang efter Spunk.

Di barna di barna, sa Humlehunden lite Lönnerbergskt, och om hon hade kunnat hade hon nog nypt ungdomarna lite tantligt i kinden under tiden hon sa så. Men nu kunde hon inte det, eftersom hon hade bråttom bort till buskarna för att leta köttbullar.

Leta som tusan nu, så blir det lite grävande sen, sa jag och gick för att puffa upp sanden i sandhögen borta vid grusgropen. För sandupp-puffning är lite obligatoriskt på ett sommarkollo. Såklart.

…och vill man läsa mer om sommarkollo berikning finns det en jättebra artikel från
Dogma här: Berikning för hund

Annonser
3 kommentarer leave one →
  1. Åsa Nilsonne permalink
    5 juli, 2013 10:03

    Hur var det med kursdatum? Endast observatörsplatser, du visar, vi antecknar…

  2. 7 juli, 2013 23:05

    Åh! Köttbulleträd!!! Kramis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s