Skip to content

I ren snöprotest: Skidåkar-Åttan.

15 december, 2012

I ren protest mot all denna sk*t-snö, som überflingar från himlen idag så det inte alls är ljust och fint utan bara mörkt och eländigt, så fnittrade vi en svängom med Skidåkar-Åttan idag.

Skidåkar-Åttan är som en helt vanlig åtta mellan fötterna, fast istället för att stå still så följer man med hunden med kroppen i rörelsen. Som en skidåkare. Och när man stannar kvar med vikten på ena foten så ska hunden runda just den foten lite extra.

Det kan bli väldigt roliga åttor, faktiskt. Och lite roligt behövs i detta snö-elände. (Har jag sagt att jag inte tycker om snö? Bläh.)

I början får man viktförflytta tokmycket, som synes på filmen, för att vara övertydlig med vilken fot man vill att hunden ska runda. Tanken är att man sen inte ska röra sig särskilt supermycket, fast det blir lite konstigt för då ser man inte ut som en skidåkare längre. Och då vet jag inte riktigt om det räknas som en äkta Skidåkar-Åtta egentligen.

Inte för att det finns något som heter ”Skidåkar-Åtta” på riktigt, men man vill ju ändå fnittra sina påhitt som de ska fnittras, även om de bara är på låtsas.

Annonser
7 kommentarer leave one →
 1. 15 december, 2012 16:26

  Snyggt! Bra alternativ i det här blä vädret. Hoppas det blir lite kallare snart igen.

  • 15 december, 2012 16:36

   …eller lite varmare så all snö försvinner jättemycket och fort. 🙂

 2. 15 december, 2012 17:20

  Så fint 😀 Jag började faktiskt med något nästan lite liknande med Wahidah för några dagar sedan (eller ja, få henne att snurra runt ett ben istället för att bara gå slalom mellan benen). Men.. hon är så stor. Det blir inte sådär supersmidigt och snyggt med henne :p

 3. Åsa Nilsonne permalink
  15 december, 2012 17:59

  Sådan har vi sett idag på NM i Freestyle!

 4. 17 december, 2012 16:02

  Tjusigt 🙂

 5. 19 december, 2012 23:53

  Precis som en riktig skidåkning… Kramis!

 6. 28 december, 2012 16:29

  Underbart!!! Vilken strålande idé, precis sådär vill jag göra med Cassi. Hon kommer säkerligen att snirkla sig runt mina ben ungefär lika graciöst. Eller så fäller hon mig. Den som lever får se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s