Skip to content

Isen knakar i ån och det är underhållande, säger Spunkvalpen.

5 februari, 2012

Minus tjugosex grader. Isen knakar i ån och hela huset gnistrar av snökristaller. Månen har lyst ovanligt ljust inatt och det har varit sådär polar-magiskt.

Humlehunden hinner inte komma utanför dörren innan köldkrampen smäller på tassarna och hon blir sittande som ett skakande ludd på snön. För att vara så liten verkar hon ha en ovanligt stor blåsa, i alla fall.

Spunkvalpen och jag tassade ut på en liten morgonrunda, men även hon hoppade på tre ben efter någon minut. Lite förvånat, gjorde hon det. Fast sen knakade det till i ån igen, och då glömde hon bort att hon köldkrampade i ena tassen och sprang för att se vart knaket kom ifrån. För att bo bredvid en å som knakar är väldigt spännande och underhållande, tycker Spunkvalpen.

Men solen strålar alldeles vackert och om vi kniper ihop ögonen och önskar väldigt mycket att det blir lite mindre kallt, så tror jag att väderguden Pohlman kan fixa till det, och då tror jag nog att vi kan ut och busa i snön alldeles strax. För strålande sol är ändå strålande sol, och den måste njutas av. Fastän snön är förkrispat kall.

Fram tills dess ska vi krypa ner i soffan framför kaminen och kika på en dokumentärfilm på svtplay om vilda hundar som åker tunnelbana och flygande höns och tama hund-rävar och hur vargen blev en tamhund. Sånt roligt ska vi titta på en liten stund.

Sen ska vi ut i snön. Jo, det ska vi.

Fast inte Humlehunden då. Hon har redan lagt in sitt veto i den frågan.

Annonser
7 kommentarer leave one →
 1. 5 februari, 2012 10:57

  Tack för dokumentärtipset! Får bli söndagsnöjet 🙂

 2. 5 februari, 2012 11:30

  26 minusgrader?! fysjutton… Här var det visserligen 20 minus en liten stund igår (självklart precis när vi var ute…) men 26 är ju faktiskt ännu vidrigare. Så skönt det vore med lite sommarvärme nu.

 3. 5 februari, 2012 11:59

  Det var en intressant dokumentär. Tack för tipset!

 4. 5 februari, 2012 12:37

  Alltså det där med kölkramp är inte roligt. Här är det 22 -..
  Fast idag känns det varmare ute så vi ska våga oss ut på en skogspromenad 😉
  Ja, bara jag å Tuva vill säga – den andre får stanna inne så hon inte förfryser.

 5. 5 februari, 2012 19:32

  Så det var här i från Assie fick tipset :)Hon tipsade mig om dokumentären. Väldigt intressant! Så tack för tipset Humlespunk!

 6. 6 februari, 2012 21:02

  Humlehund påminner lite om min pappis, han fryser väldigt mycket och fort så hans blåsa är rätt stor;) Fast han brukar lyckas glömma att det är jättekallt, ända tills jag öppnar dörren, då får jag putta ner han för trappan. I vanliga fall brukar han sacka efter när vi har vänt hemåt men nu gasar han på så fort jag vänder tillbaka:D

 7. 6 februari, 2012 21:51

  Uzie tycker som Humlehunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s