Skip to content

Så kunde ju inte hon vara särskilt barnslig och göra det heller.

9 augusti, 2011

Minsann om jag inte gick världens bästa promenad igår. Sånt där kan man inte vara riktigt säker på förrän man gått alla promenader färdigt som man ska gå här i livet, men om jag får gissa så hamnar gårdagens promenad lätt med på topp tre-listan.

Goa Tant P var här med sin Tjolabaloo-hund, och vi gick ner till dammen för att fika och prata ifatt lite under tiden hundarna badade. Och mitt när vi sitter där och fikar och dricker kaffe och äter förskräckligt goda äggmackor, så smäller det av ett skott. Pang, bara. På riktigt.

Jihoo! säger jag till Goa Tant P.

För ett skott i skogen från det hållet som det hördes från – det innebär att någon har parkerat sig vid grannens skjutbana, som vi är några kilometer ifrån, och ska övningsskjuta.

Hur bra får det bli egentligen? Perfekt skott-träning för the Spunkvalp.

När första skottet brann av hoppade hon till en smula, men eftersom varken Humlehunden eller Tjolabaloo-hunden reagerade nämnvärt så kunde ju inte hon vara särskilt barnslig och göra det heller. Hon vill ju vara lite cool när Tjolabaloo-hunden är på besök, menar jag.

Så när andra skottet brann av så tittade hon upp, med lite bakåtstrukna öron, men fortsatte sedan plaska runt med Tjolabaloo-hunden i dammen.

Och tredje skottet höjde hon knappt huvudet för.

Och när vi så småningom avslutade fikapausen och började gå hemåt, så fortsatte skotten smälla av med jämna mellanrum. Och vi gick ju närmare och närmare, eftersom jag bor granne med grannen som har skjutbanan såklart, för att till slut passera själva skjutbanan. Och fastän vi bara var tjugo-trettio meter från vildtoringen med bössan så sa inte Spunkvalpen mer än ett öronvift när skotten smällde och ven kring kalufserna på oss. (Nä, inte kalufserna såklart. De skjuter ju inte rätt ut i skogen. Än.)

Det var ju något alldeles knasbra, faktiskt. Absolut en världsbäst promenad, med skott-träning, som hon löste jättebra. Yey!

Ska bli intressant att se hur hon reagerar nästa gång jägarna drar igång och övningsskjuter på skjutbanan. Om hon minns att det inte var något läskigt, eller om hon glömt bort att komma ihåg det.

Sen ska jag försöka att inte hoppa till själv, när första skottet brinner av. Det är inte alltid jag kommer ihåg det, när det plötsligen smäller till i skogarna. Lite överraskigt, sådär. Det blir min uppgift att inte glömma bort att komma ihåg. Så att säga.

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. 9 augusti, 2011 09:47

  Bra och naturlig träning, super! Själv ska jag upp till skogarna runt skjutbana ikväll och spåra med Kaoset för att träna detsamma. För Pascal är dock loppet kört och han får vara hemma.

  Inte lätt det där att inte reagera, framför allt när man försöker så hårt att inte reagera att man blir alldeles överdrivet nonchalant och därmed ändå har reagerat!

 2. 9 augusti, 2011 16:51

  Härlig läsning och perfekt träning 🙂

  Håller med både Assie och dig, det är ju inte värst lätt att verka oberörd när man själv håller på att göra i brallan av överraskning…

 3. 9 augusti, 2011 20:49

  Min lilla vovve har tränat i sitt tidigare liv (innan han kom till oss). Han är fortfarande rädd för äldre människor med käpp och när man försöker slå flugor med en ihoprullad tidning. MEN, åska, plötsliga smällar och andra obehagliga ljud tycks han inte reagera nämnvärt på. Överhuvudtaget är han ganska cool med tanke på vad han troligen råkat ut för tidigare. Och han blir roligare och coolare för varje dag som går! Det kommer din spunkvalp absolut bli också 🙂

 4. 10 augusti, 2011 10:05

  Vad bra att det gick bra! Jag tror inte det är hela värden om man hoppar till vid plötsligt ljud.Det gör ju hundar med , det är ju helt naturligt att reagera på något överraskande . det är nog mer vad man gör sen som spelar roll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s