Skip to content

Hon ser ut som en påse full med vilda glada getingar

31 maj, 2011

Härligt underbar smällvarm dag idag. Tjugoåtta grader i skuggan på eftermiddagen, det är ju helt otroligt.

Spunkvalpen och Humlehunden har legat i gräset i skuggan och inte gjort många knop. Lite flärpande med tungan i vattenskålen emellanåt, men annars har de knappt orkat vifta på svansen.

Därför var det skönt när kvällen kom och det blev lite svalare så hundarna vaknade till lite. För jag har ju spring i fötterna fastän det är varmt, men jag har ju å andra sidan inte päls över hela kroppen. Bara på huvudet. Och lite på benen kanske, fast jag rakar dem så gott det går.

Efter en skön Spunkvalpsanpassad runda i svala skogen, så tränade vi en smula på baksidan. Starter och cirkellekar och kontaktfält. Tyst inkallning (handtarget) och skicka över hinder (fast pinnen ligger på marken såklart).

Milde himmel vad Spunkvalpen fattar snabbt. Och när hon själv märker att hon förstår vad jag menar, och jag ropar ”Rätt, braa” och viftar glatt med armarna, så blir hon så glad att hon ser ut som en påse full med vilda glada getingar. Det liksom spritter överallt i hela kroppen på henne och hon kan inte vara still alls. Nästan så sprittig att hon inte hinner ta belöningen, om det är godisbelöning. Nä, hon måste bara springa ett ärevarv först. Och sen kan hon tänka sig att ta belöningen, snabbt, så hon hinner göra om grejen som vi tränar igen, och göra rätt då också. Så hon kan spritta i hela kroppen och springa ärevarv en gång till.

Och skulle det råka vara en leksaksbelöning, ja då finns det ingen ände på glädjen. Ingen ände säger jag. Fast ärevarv brukar ju inte ha några ändar egentligen, cirklar har ju inget slut, men ändå. Ni förstår.

Goa lilla Spunkvalp. Goa goa lilla Spunkvalp.

Humlehunden visar hur bäbis-balansen går till. Hon är väldigt mån om att Spunkvalpen lär sig rätt. Man ska ta det försiktigt, helt enkelt, så man inte druttar ner. Även om det bara är knappa fyra decimeter ner till marken från det högsta stället på bäbis-balansen och knappast livshotande. Men ändå. Rätt ska vara rätt.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s