Skip to content

På kontaktfälten ska man stanna

28 maj, 2011

Spunkvalpen håller på att lära sig att kontaktfälten är ett bra ställe att stanna på. Humlehunden gör sitt bästa för att hålla henne sällskap och förklara att man ska stanna i änden på en kontaktfälts-bräda, för då kan det vankas fika. Och vankas det fika så är Humlehunden med. Även om hon själv inte får plats på kontaktfältet samtidigt som Spunkvalpen sitter där.

Kontaktfältet på bäbis-gungan fungerar utmärkt. Spunkvalpen springer på gungan så den vippar över och sen stannar hon i änden med två tassar på gräset och två tassar kvar på gungan. Nemas problemas som synes.

Eftersom bäbis-gungan går alldeles utmärkt så har Spunkvalpen avancerat till den lite större gungan med den lite större klossen under. Den går toppenbra den med, Spunkvalpen springer på gungan som vippar över med ett tjong och så stannar hon i änden. Utan att tveka, trots det betydligt häftigare tjonget. Och då kommer Humlehunden, för hon är inte dummare än att hon vet att det vankas fika även på kontaktfältet på den lite större gungan.

Och hade inte hönsen kacklat något infernaliskt från kryddlandet precis när jag tog kortet så är jag övertygad om att Spunkvalpens koncentration legat till fullo på kontaktfältet. Hä hä.

Sen har vi plankan, som ska föreställa slutet på Balansen eller A-hindret. Här tränar vi bara självaste kontaktfältet. Meningen är att Spunkvalpen ska springa på brädan, stanna på kontaktfältet i slutet, fika, och sedan springa vidare sitt fortaste ut på gräsmattan.

Och Spunkvalpen har förstått poängen, även här.

Fast. Plankan saknar något. Den är inte lika spännande som gungan, helt klart. Spunkvalpar föredrar tydligen det där lilla extra, det där vippet och tjonget, som gungan har men som plankan saknar. Plankan ligger där den ligger, liksom.

Och jag tycker man kan se i Spunkvalpens blick, där hon sitter och väntar på fikat, att något saknas. Ett vipp och ett tjong hade varit pricken över i:et.

En planka är bara en planka liksom, men lägger man till ett vipp och ett tjong, så får man en spännande gunga. En planka är som sagt… bara en planka. Så ser Spunkvalpen ut att tänka, om jag får översätta.

Och så tänker jag att det var mig en ovanligt spunkig liten Spunkvalp jag har, som sitter och tänker på vipp och tjong istället för på det annalkande fikat.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s