Skip to content

Uppdrag: Miljöträna som tusan. Samt inmundiga frukost.

26 maj, 2011

Tidpunkt:

Torsdag, tidig morgon.

Uppdrag:

Miljöträna som tusan. Samt inmundiga frukost.

Deltagare:

Myself och ett styck Spunkvalp.

Lokation:

Gigantiska parkeringen bredvid industriområdet i rusningstrafik.

Rekvisita:

Obligatoriska kaffemuggen, filt, frukost till myself och Spunkvalp, en fårskinnslapp i snöre som leksak.

———————–

På den lilla gräsplätten bredvid den stora, stora parkeringen satte vi oss för att äta frukost, Spunkvalpen och jag, klockan strax före åtta en morgon.

För på den stora, stora industriparkeringen tänkte jag fynda lite intressanta motorfordon och plingeling-cyklar som Spunkvalp kunde få titta på. För sånt viktigt måste man göra med en Spunkhund, titta på motorfordon och plingeling-cyklar, helt enkelt.

Jag kan mycket väl tänka mig att folk höjde en smula på ena, alternativt båda, ögonbrynen, när jag vecklade ut filten och började duka upp frukost till Spunkhunden och mig, vid sidan om den stora, stora industriparkeringen. Det finns nämligen ovanligt gott om toppenvackra natursköna picknickplatser i omgivningarna när vi bor, och industriparkeringen räknas inte till en av dem. Men har man en Spunkvalp, är industriparkeringen precis rätt ställe att äta frukost på, så är det bara.

En lastbil tuffade in på området, backade och pep och körde framåt och hitåt och ditåt. Och bilar kom och körde, truckar for i snigelfart över parkeringen, cyklar plingade och rasslade, en jättedumper vrålade nästan bort öronen på oss. Men Spunkvalpen mumsade sin frukost, busade med fårskinnstussen i snöre, tittade lite på en bil som tutade, och sen somnade hon på filten. Precis som häromdagen. Precis som en valpbäbis brukar göra.

Och så drack jag mitt kaffe och tittade på lastbilen som backade och pep och tänkte att det var en förskräckligt lugn och stabil liten Spunkvalp som lägger sig och sover överallt helatiden.

Fast sen så tänkte jag att det blir inte lätt att miljöträna Spunkvalpen om hon har tänkt att somna hela tiden och missa miljötränings-godbitarna. Godbitar som till exempel den pipande lastbilen eller den överlastade trucken. Eller godbitar som skrotvolvon med blanka däck med tonårspojkar bakom ratten som nyss fått körkort och uppenbarligen aldrig kollat mönsterdjupet på däcken och förstått sambandet mellan skrikande däck och blanka däck som man så småningom inte kommer kunna bromsa med.

Såna godbitar missar hon om hon somnar.

Å andra sidan är det ju fantastiskt bra att hon kan lägga sig och sova när som helst och var som helst och hur som helst. Lite sådär som valpbäbisar brukar göra.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s