Skip to content

Konstig fast lite kul, säger inte Humlehunden.

26 maj, 2011

Dag nummer två (10 maj) med Spunkvalpen började utomordentligt bra. Hon sov som en stock hela natten och hade väl sovit än om inte Humlehunden vaknat vid fem och tyckt att det fick vara nog på sömnigheterna.

Efter frukost drog Spunkvalpen igång sina symaskins-valptänder och försöker mala sönder öronen på Humlehunden, som sa ifrån med rätt så mycket pondus faktiskt för att vara en yttepyttig Humlehund. Man kan inte tro att det ryms så mycket pondus i en Humlehund, speciellt när hon inte har någon kulmage precis, men med pondus levererade hon en tillsägelse som hette duga.

Spunkvalpen försökte därför hitta något annat att sätta symaskinständerna i, och siktade in sig på en av hönsen ute på gräsmattan istället. Men eftersom jag har världens bästa valpfostrare hemma hos mig, nämligen ett par maran-damer med stor integritet, så fick Spunkvalpen sig ett rejält flax i huvudet när hon försöker tugga till en hönsfjäder. Som den duktiga Spunkvalp hon är, gav hon således upp även den idén.

Till slut hittade hon ett trött litet tuggben istället och symaskinstuggade förnöjt på det. Humlehunden och jag att och tittade på, bara för att vi tycker hon är lite söt. Och för att se till att hon inte lyfter från marken, för hennes svans går som en propeller hela tiden. Måhända att hon kommer helikopterlyfta från marken om det kommer en helt rätt vindpuff, och så får vi hämta henne i Mariannelund till slut?

Symaskin fram och helikopter bak, vilken konstig blandning fastän hon är en rasren Berger des Pyrenée, säger jag till Humlehunden som ser ut att tycka hela Spunkhunden är konstig fast ändå lite kul. Fast det sa hon inte.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s